els genis

Promoció cultural.

activitat programada
Ds. 9.04.2011   :.   18:00
TALLER: OpenData (gratuït)


Recentment diversos ajuntaments i administracions públiques estan començant a posar a disposició dels ciutadans serveis de dades obertes. Aquests serveis, també coneguts com a open data, ens ofereixen la possibilitat de consumir i reutilitzar dades que fins ara estaven només a disposició de la pròpia administració.

Fa unes setmanes, l'ajuntament de Badalona ha posat a disposició pública un catàleg d'aquesta mena de serveis, entre els que destaca el servei d'actes d'agenda.

Com a usuaris, podem beneficiar-nos de la infraestructura informàtica municipal, ja sigui reutilitzant les dades al nostre bloc personal, com creant aplicacions de tota mena.

L'objectiu d'aquest taller és veure els avantatges de l'open data i de quina forma en podem treure partit. Hi haurà una part pràctica en la que utilitzarem dades públiques i les afegirem a un bloc o a una web.

Per exemple, podem agafar alguna entitat de la ciutat que tingui web i mitjançant un lector de RSS, el format més fàcil de reutilitzar, afegir els actes que organitzi aquesta entitat al seu web. Podem animar a la gent que tingui webs i blocs a que s'afegeixin l'agenda i els ajudem a fer-ho.

La iniciativa d'Open Data és una filosofia i pràctica que consisteix en que determinades dades i informacions facilitades a les Administracions Públiques siguin accessibles i restin disponibles per a tot el món, sense restriccions tècniques ni legals. La finalitat de la iniciativa Open Data és que la informació pugui ser redistribuïda i reutilitzada tant pels ciutadans com per les institucions per aconseguir un benefici per totes les parts.

De 18.00 h fins a les 20.00 h.

Actualment: nòmades
Horari: especificat a l'esdeveniment.
genisbadalona@gmail.com